Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
Tolvmånedersveksten i publikums innenlandske lånegjeld var 5,7 prosent fram til utgangen av juni. Det er uendret fra måneden før, ifølge SSB.
annonse

Gjelden var 5.903 milliarder kroner, ifølge K2-tallene fra Statistisk sentralbyrå.

Av publikums innenlandske gjeld var 81 prosent utlån fra banker og kredittforetak ved utgangen av juni. Dette beløp seg til 4.768 milliarder kroner. Tolvmånedersveksten for disse utlånene var 5,7 prosent fram til utgangen av juni, ned fra 5,9 prosent måneden før.

Tolvmånedersveksten i publikums verdipapirlån var 3,5 prosent fram til utgangen av juni, opp fra 2,3 prosent måneden før.

annonse

I sine beregninger bruker SSB begrepet «publikum» for å måle gjeldsveksten i de institusjonelle sektorene, kommuneforvaltningen, ikke-finansielle foretak og husholdninger under ett. Tolvmånedersveksten i publikums innenlandske lånegjeld går under betegnelsen K2.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon