Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri, advarer regjeringen mot en lønns- og prisspiral dersom økningen i avgiftene som rammer vanlige arbeidstakere, fortsetter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeidsgiverforeningen Norsk Industri frykter at økte avgifter vil ramme vanlige arbeidsfolk og utløse økte lønnskrav. Nå ber forbundet regjeringen roe ned.

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i NHO-foreningen Norsk Industri sier til Klassekampen at alt som reduserer ansattes kjøpekraft, må kompenseres gjennom lønnsøkninger. Nå oppfordrer han regjeringen til moderasjon når det gjelder å øke avgifter og redusere ulike skattefradrag for vanlige arbeidere.

-Vi håper at man i statsbudsjettet ikke øker avgiftene som rammer vanlige arbeidstakere. Poenget er at hvis arbeidstakere føler at det tas av lønnsposen, vil de ha det kompensert av oss, sier Stein Lier-Hansen til avisen.

annonse

Fagbevegelsen og venstresiden har kritisert regjeringen for økte avgifter som rammer vanlige folk hardest, og varslet at de krever kompensasjon for økte avgifter i vårens hovedoppgjør.

Stein Lier-Hansen advarer mot en lønns- og prisspiral hvis regjeringens avgiftsøkninger fortsetter. Han sier industrien ikke har råd til å ta regningen for regjeringens avgiftsøkninger.

-Dette svekker industrien, og da svekker det også Norge som velferdsstat, sier Lier-Hansen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon