Britisk politi har sikret et område i Salisbury i forbindelse med at en russisk eksspion og datteren hans ble utsatt for nervegift i byen. Begge ble kritisk skadd, men overlevde. Bildet ble tatt i mars 2018. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USA innfører flere sanksjoner mot Russland i forbindelse med nervegiftattentatet mot den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Salisbury i fjor.

Storbritannia har anklaget russiske agenter for å stå bak forgiftningen av Skripal og hans datter. Britiske myndigheter mener også at angrepet «nesten helt sikkert» ble godkjent av Moskva.

De to overlevde angrepet, men en britisk kvinne døde senere etter at hun var i kontakt med en parfymeflaske om etterforskere mener inneholdt nervegiften Novitsjok.

annonse

Utenriksdepartementet i Washington meldte lørdag at USA vil motsette seg en forlenging av ethvert lån eller økonomisk eller teknisk hjelp til Russland fra internasjonale finansinstitusjoner.

Dessuten blir det innført begrensninger på amerikanske bankers mulighet til å kjøpe opp russisk statsgjeld.

USA vil i tillegg begrense eksporten av varer og teknologi som ifølge departementets talsmann kan brukes i kjemiske og biologiske våpenprogrammer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon