Selv om halvparten av demokratene i Representantenes hus stiller seg bak kravet om riksrett mot president Donald Trump, er Husets leder Nancy Pelosi skeptisk. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse

Over halvparten av demokratene i Representantenes hus støtter nå kravet om riksrett mot president Donald Trump.

Ifølge Associated Press stiller 118 av Husets 235 demokrater – pluss én republikaner – seg bak kravet om å stille Trump for riksrett.

Den siste som ga sin støtte, og dermed gjorde at over halvparten av demokratene støtter kravet, er representanten Salud Carbajal fra California.

annonse

Men lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, har konsekvent motsatt seg kravet.

Hun mener at all pågående gransking av Trump må gjøres ferdig før det blir aktuelt å ta en beslutning om riksrett, og hun frykter også at en riksrettsprosess vil gjøre det vanskeligere å vinne valget mot Trump neste år.

Så lenge republikanerne i Kongressen fortsetter å støtte Trump, er det ingen mulighet for å vinne fram med riksrett, siden det trengs to tredels flertall i Senatet for en fellende riksrettsdom.

Uansett er det langt fram til en eventuell riksrettsprosess siden halvparten av de 435 kongressrepresentantene må stemme for, det vil si 218 representanter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.