Foto: REUTERS/Dado Ruvic

En populær svensk YouTube-kanal er sperret uten advarsel. YouTube hevder at kanalen fremmet hatefulle ytringer. 

annonse

En gang på fredag sperret YouTube den svenske kanalen SwebbTV, som har vært en svært populær formidler av meningsinnhold i vårt naboland. Flere års materiale med studiosamtaler, intervjuer, foredrag og reportasjer er slettet fra plattformen, og det uten forvarsel.

Hatytringer

Årsaken til sperringen oppgis å være at YouTube anser at kanalen har brutt deres retningslinjer hva gjelder såkalte hatytringer. Samhällsnytt har snakket med SwebbTVs redaktør Mikael Willgert, som oppgir at han ikke har fått noe særlig informasjon fra YouTube ennå.

– Vi har aldri tidligere fått noen advarsler eller programinnslag fjernet, så anklager om hets mot folkegruppe virker helt grunnløse, sier Willgert. 

Les også: YouTube reklamerer for ekstremister i Islam Net

Systemkritikk

Redaktøren forteller at man vil videreformidle ytterligere informasjon på egen hjemmeside, dersom man får flere opplysninger fra YouTube. 

SwebbTV har etablert seg som en sentral plattform for konservative og systemkritiske meningsbærere i Sverige, for personer som sliter med å komme til i de tradisjonelle mediene. Kanalen har særlig dekket saker som har med innvandring, klima og feminisme å gjøre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.