Foto: Mariann Tvete/Jan Petter Lynau/VG/NTBScanpix
annonse
annonse

Han er tiltalt for medvirkning til grov menneskehandel. Han har grove forbrytelser på rullebladet og er fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet for alltid. Nå er Sharok Ezazi styreleder i kjøttforedlingsselskapet Kjøttsentralen AS.

Det er Nationen som skriver om ekspsykiater Ezazi (52) som 1. februar i år ble dømt til fengsel i fire år og seks måneder i Borgarting lagmannsrett, samt fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet for alltid. Det har tydeligvis ikke skremt Ezazi fra å igjen ta del i norsk næringsliv.

Les også: Hovedmannen i Lime-saken anker dommen

annonse

På spørsmål fra Nationen om dommen og styrevervet svarer Ezazi dette på e-post:

«Jeg er utenlands, men var ikke klar over det du skriver her. Jeg har anket dommen og vil kontakte min advokat selv om hun er på ferie nå. Uansett er det beste å trekke seg fra vervet slik at alt blir riktig», skriver han.

Dette er rullebladet til Sharok Ezazi

annonse

* I 2005 ble han dømt til fengsel i seks og et halvt år for et betydelig antall vinningsforbrytelser som i stor grad var begått i praksis som lege. Han ble for alltid fradømt retten til å praktisere som lege. Han ble også dømt til å betale 10,6 millioner kroner til statskassen og en erstatning til NAV på i overkant av 2,5 millioner kroner, til sammen 13,1 millioner kroner, i en sak som er blitt omtalt som «Lucia-saken».

* 22. juni 2018 ble han dømt til fem og et halvt år i fengsel for medvirkning til grov menneskehandel, brudd på arbeidsmiljøloven samt bedrageri knyttet til dagligvarekjeden Lime, den såkalte Lime-saken, der til sammen 12 personer ble dømt. Denne dommen er ikke rettskraftig. Ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett den 3. september.

*Den 1. februar 2019 ble Ezazi i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder, og en inndragelse på 16 millioner kroner. Han ble fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet. Han ble dømt for å ha gjort seg skyldig i kreditorsvik og hvitvasking, for å slippe å betale de 13,1 millionene han skylder statskassen og NAV. I stedet kanaliserte han midler til andre personer og selskaper. De unndratte beløpene skal ha utgjort minst 13 millioner kroner.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon