Turister flykter fra den indiskkontrollerte delen av Kashmir etter at indiske myndigheter advarte om terrortrusler. Her er hinduer på pilegrimsferd i området. Foto: Emily Schmall, AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Turister flykter fra den indiskkontrollerte delen av Kashmir etter at indiske myndigheter advarte om terrortrusler.

Myndighetene i delstatene Jammu og Kashmir gikk fredag ut med beskjeden om at turister umiddelbart måtte forlate området. Bakgrunnen er at myndighetene har fått ny etterretningsinformasjon om et mulig angrep mot den store pilegrimsferden blant hinduer i regionen, som nå er avlyst

Turistene, blant dem også utlendinger, strømmet til flyplassen i den nærmeste store byen, Srinagar. Mange av dem hadde ikke billetter.

annonse

Hundretusener av hinduer drar årlig på pilegrimsferden som kalles Amarnath Yatra.

Indias militærsjef i regionen uttalte fredag at det ble funnet et skytevåpen og en mine som viste seg å være fra Pakistan.

Konflikten om Kashmir mellom de to nabolandene utløste kriger i 1947, 1965 og 1999. India kontrollerer to tredjedeler av området, mens Pakistan kontrollerer resten.

annonse

Jammu og Kashmir er den eneste delstaten i India der et flertall av innbyggerne er muslimer. I Pakistan blir delstaten ofte omtalt som indisk-okkuperte Kashmir.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon