Åstedet for eksplosjonen utenfor kreftsykehuset i Kairo mandag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix

20 mennesker mistet livet og 47 ble såret da en bilbombe eksploderte utenfor Egypts nasjonale kreftsykehus i Kairo søndag, ifølge myndighetene.

annonse

Et kjøretøy som av ukjente grunner kjørte imot kjøreretningen, kolliderte med opptil tre andre biler like før midnatt i bydelen Manial, opplyste innenriksdepartementet mandag formiddag.

Senere samme dag sier departementet at en bilbombe var involvert i hendelsen. President Abdel Fattah el-Sisi kaller det et terrorangrep, og myndighetene har allerede lagt skylden på en væpnet islamistgruppe kjent som Hasm.

Ifølge innenriksdepartementet hadde gruppen til hensikt å utføre et væpnet angrep et annet sted i Egypt, men kollisjonen førte til at bomben eksploderte i Kairo.

Eksplosjonen førte til skader på kreftsykehusets hovedinngang og flere rom. Minst 78 pasienter ble evakuert til andre sykehus mens brannen ble brakt under kontroll.

Helsedepartementet opplyser at flere av de 47 sårede har brannskader og brukne bein, men det er uklart om det er pasienter blant ofrene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.