Christian Tybring-Gjedde på vei ut etter gruppemøtet til Fremskrittspartiet i forbindelse med bompengesaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er eliten som sykler, ikke folk flest. Det er en elitistisk politikk, en politikk som få gjenkjenner. 

annonse

Byrådet i Oslo med MDG i spissen vil fjerne til sammen 2500 parkeringsplasser i sentrum.

– Vi vil ikke ha det sånn, vi vil ha parkeringsplassene våre. Vi trenger bilen for å komme til jobb, og for å handle. Ærlig talt, du går ned på Glassmagasinet for å kjøpe med deg en svær vase. Skal du ha den i ryggsekken og sykle hjem med den? Det er ikke sånn verden er. La oss ha en politikk i henhold til hvordan verden er, og ikke skape en verden som ikke finnes, sier Christian Tybring-Gjedde til TV2.

Les også: Raser mot sykkelfelt: –At byen blir mindre tilgjengelig og åpen har store konsekvenser

– Det blir tatt altfor mye hensyn til syklistene. De er få, de er elite, og de sykler bare noen måneder i året. I Norge så har du snø eller sludd fem måneder i året, en måned er det regn og en måned er det ferie. Da er det fem måneder igjen man kan sykle.

– Det er veldig få mennesker som kan sykle til jobben, og da kommer det enda en dimensjon til som gjør at det blir helt meningsløst, og det er at du må ha dusj på jobben, sier han og tilføyer:

– Jeg tror vi kan komme enda høyere opp. Vi ser at Bompengepartiet ikke har tatt noe særlig stemmer fra oss, men fra venstresiden, som tok initiativ til denne galskapen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.