Christian Tybring-Gjedde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Det er eliten som sykler, ikke folk flest. Det er en elitistisk politikk, en politikk som få gjenkjenner. 

Byrådet i Oslo med MDG i spissen vil fjerne til sammen 2500 parkeringsplasser i sentrum.

– Vi vil ikke ha det sånn, vi vil ha parkeringsplassene våre. Vi trenger bilen for å komme til jobb, og for å handle. Ærlig talt, du går ned på Glassmagasinet for å kjøpe med deg en svær vase. Skal du ha den i ryggsekken og sykle hjem med den? Det er ikke sånn verden er. La oss ha en politikk i henhold til hvordan verden er, og ikke skape en verden som ikke finnes, sier Christian Tybring-Gjedde til TV2.

annonse

Les også: Raser mot sykkelfelt: –At byen blir mindre tilgjengelig og åpen har store konsekvenser

– Det blir tatt altfor mye hensyn til syklistene. De er få, de er elite, og de sykler bare noen måneder i året. I Norge så har du snø eller sludd fem måneder i året, en måned er det regn og en måned er det ferie. Da er det fem måneder igjen man kan sykle.

– Det er veldig få mennesker som kan sykle til jobben, og da kommer det enda en dimensjon til som gjør at det blir helt meningsløst, og det er at du må ha dusj på jobben, sier han og tilføyer:

– Jeg tror vi kan komme enda høyere opp. Vi ser at Bompengepartiet ikke har tatt noe særlig stemmer fra oss, men fra venstresiden, som tok initiativ til denne galskapen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon