Byråd for miljø og samferdsel Land Marie Nguyen (MDG). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mener Frp setter liv i fare ved å åpne for å stoppe MGDs sykkelsatsing i Oslo.

annonse

Stortingsrepresentant Christian-Tybring-Gjedde (Frp) angriper sykkelsatsingen til det rødgrønne byrådet i Oslo, som blant annet innebærer å fjerne 2.500 parkeringsplasser i sentrum.

– Folk flest er ikke de som sykler, dette her er eliten. Det er en elitistisk politikk, og det er en politikk som føres som folk ikke kjenner seg igjen i. Det er en politikk som vi ønsker å stoppe i Oslo Frp, sier Tybring Gjedde til TV 2og Nettavisen.

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) reagerer på at Frp nå går til kamp mot sykkelsatsingen.

– Når Frp vil stoppe sykkelsatsing i Oslo setter de liv i fare. Barna oppfatter ikke like lett biler i høy fart, og mange foreldre er redde for å la barna sine sykle eller gå alene. Jeg sier til Frp: Vi har ingen barn å miste i Oslo. Barna fortjener trygge skoleveier og en tryggere fremtid med ren luft og mindre klimautslipp, sier Berg til NTB.

Utspillet fra Tybring-Gjedde om at sykkelsatsingen er elitistisk, mener hun er parodisk. Hun poengterer at Frp-politikeren sitter i sentralstyret i regjeringspartiet og bor på vestkanten i Oslo.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.