Byråd for miljø og samferdsel Land Marie Nguyen (MDG). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mener Frp setter liv i fare ved å åpne for å stoppe MGDs sykkelsatsing i Oslo.

Stortingsrepresentant Christian-Tybring-Gjedde (Frp) angriper sykkelsatsingen til det rødgrønne byrådet i Oslo, som blant annet innebærer å fjerne 2.500 parkeringsplasser i sentrum.

– Folk flest er ikke de som sykler, dette her er eliten. Det er en elitistisk politikk, og det er en politikk som føres som folk ikke kjenner seg igjen i. Det er en politikk som vi ønsker å stoppe i Oslo Frp, sier Tybring Gjedde til TV 2og Nettavisen.

annonse

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) reagerer på at Frp nå går til kamp mot sykkelsatsingen.

– Når Frp vil stoppe sykkelsatsing i Oslo setter de liv i fare. Barna oppfatter ikke like lett biler i høy fart, og mange foreldre er redde for å la barna sine sykle eller gå alene. Jeg sier til Frp: Vi har ingen barn å miste i Oslo. Barna fortjener trygge skoleveier og en tryggere fremtid med ren luft og mindre klimautslipp, sier Berg til NTB.

Utspillet fra Tybring-Gjedde om at sykkelsatsingen er elitistisk, mener hun er parodisk. Hun poengterer at Frp-politikeren sitter i sentralstyret i regjeringspartiet og bor på vestkanten i Oslo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon