Arkivbilde av Erlend Wiborg (Frp) som er ny leder i arbeids- og sosialkomiteen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Det brukes mye penger i Norge på integrering av innvandrere, men vi ser dessverre at resultatene er dårlige.

SSB sine tall for 4. kvartal i fjor viser at 78,5 % av befolkningen, utenom innvandrere, er sysselsatt. Hvis man ser på statistikken for syriske kvinner er kun 13,8 % sysselsatt.

Les også: Frp-politikere vil ta fra oljefondet for å bygge jernbane i nord

annonse

Noen vil da hevde at det skyldes at de har kortere botid i Norge og dermed er det naturlig med lavere yrkesdeltagelse. Hvorfor gjelder ikke dette syriske menn? De har en yrkesdeltagelse på 39,5 %. Fortsatt meget lav, men markant høyere enn kvinnene.

Hvis man ser på en innvandrergruppe som har vært lenger i Norge, somaliere, ser vi samme trend. Sysselsettingen blant kvinner er på 31,2 % bare, mens for menn ligger den på 50,3 %. Dette er skremmende lave tall, som viser at festtaler om vellykket integrering av ikke-vestlige innvandrere ikke stemmer.

Hva er grunnen til at en betydelig satsing på integrering ikke har lykkes? En vesentlig grunn er at integreringen begynner på nytt igjen da flere innvandrergrupper i stor grad henter ektefelle i opprinnelseslandet. Det betyr at barna som vokser opp i Norge har minst en forelder som ikke snakker norsk, og ikke forstår norsk kultur. Derfor bør man stramme inn, og nekte familiegjenforening fra opprinnelseslandet.

Dette øker sjansen for at man finner en ektefelle som allerede er i Norge, og som dermed har begynt integreringen. Dette øker sjansen for at deres barn vil lykkes i det norske samfunnet.

annonse

Les også: Politisk korrekte i FrP vil ha selektiv ytringsfrihet

Samtidig må vi stille økte krav til at man behersker norsk når man skal bo i Norge. Har man ikke lært norsk innen rimelig tid bør man ikke ha rett på passive NAV-ytelser.

FrP har i regjering fått strammet betydelig inn på innvandringspolitikken, og antallet asylsøkere som kommer til Norge er rekordlavt, det er derfor viktig nå å få integrert de som allerede er her – og da må vi våge å stille krav.

Erlend Wiborg, stortingsrepresentant.

Per Fredrik Mentzsen-Lie, lokallagsstyremedlem i Moss Frp.

annonse

Publisert først i Moss Avis.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon