Russlands president Vladimir Putin (t.v.) i samtale med sin forsvarsminister Sergej Sjojgu. Mange russere ser med lengsel tilbake på tiden da Russland var en del av Sovjetunionen, ifølge fersk meningsmåling. Foto: Aleksej Nikolskij, Sputnik, Kreml / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Russerne har et mer fordelaktig syn på regimet fra Sovjetunionens dager enn på dagens styre, viser en meningsmåling fra det uavhengige Levada-senteret.

Respondentene kunne i undersøkelsen velge 5 av 20 kjennetegn fra en liste for å beskrive styresettet.

De fire hyppigst valgte kjennetegnene på Sovjetunionens styresett var alle positive, mens de for dagens regime var negative.

annonse

29 prosent svarte at Sovjet-regimet var «nær folket», 25 prosent at det var «sterkt», 22 prosent at det var «rettferdig» og 21 prosent at styret fra denne epoken var «rettmessig».

Nesten halvparten av de spurte, 41 prosent, svarte at dagens regime er «kriminelt og korrupt». 31 prosent mener det står «langt fra folket», 24 prosent at det er «byråkratisk» og 19 prosent at det er «kortsiktig».

Mange russere har de siste årene i stadig større grad uttrykt seg positivt om Sovjetunionen, som ble oppløst i 1991. Nostalgien i spørsmål om Sovjetunionen og diktatoren Josef Stalin har nådd stadig nye høyder de siste månedene, mens populariteten til dagens president Vladimir Putin har vært dalende, ifølge avisen MoscowTimes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon