Russlands president Vladimir Putin (t.v.) i samtale med sin forsvarsminister Sergej Sjojgu. Mange russere ser med lengsel tilbake på tiden da Russland var en del av Sovjetunionen, ifølge fersk meningsmåling. Foto: Aleksej Nikolskij, Sputnik, Kreml / AP / NTB scanpix
annonse

Russerne har et mer fordelaktig syn på regimet fra Sovjetunionens dager enn på dagens styre, viser en meningsmåling fra det uavhengige Levada-senteret.

Respondentene kunne i undersøkelsen velge 5 av 20 kjennetegn fra en liste for å beskrive styresettet.

De fire hyppigst valgte kjennetegnene på Sovjetunionens styresett var alle positive, mens de for dagens regime var negative.

annonse

29 prosent svarte at Sovjet-regimet var «nær folket», 25 prosent at det var «sterkt», 22 prosent at det var «rettferdig» og 21 prosent at styret fra denne epoken var «rettmessig».

Nesten halvparten av de spurte, 41 prosent, svarte at dagens regime er «kriminelt og korrupt». 31 prosent mener det står «langt fra folket», 24 prosent at det er «byråkratisk» og 19 prosent at det er «kortsiktig».

Mange russere har de siste årene i stadig større grad uttrykt seg positivt om Sovjetunionen, som ble oppløst i 1991. Nostalgien i spørsmål om Sovjetunionen og diktatoren Josef Stalin har nådd stadig nye høyder de siste månedene, mens populariteten til dagens president Vladimir Putin har vært dalende, ifølge avisen MoscowTimes.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.