Svein Ludvigsen i Nord-Troms tingrett, der han står tiltalt for misbruk av stilling og tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang. (Illustrasjonsbilde) Tegning av rettstegner Ane Hem / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen har formelt anket dommen på fem års fengsel for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe sex med tre unge menn.

Det bekrefter Ludvigsens forsvarer Kai Roger Vaag overfor NRK.

Den tidligere fylkesmannen og statsråden ble av Nord-Troms tingrett funnet skyldig i å ha misbrukt stillingen sin til å få sex fra tre unge menn, og ble 4. juli dømt til fem års fengsel. Ludvigsen anket dommen på stedet.

annonse

Det er imidlertid ikke gitt at det blir noen ny rettssak eller en ny mulighet for Ludvigsen til å få prøvet saken fullt ut i en høyere rettsinstans, skriver Nordlys. Ingen av de ulike postene i tiltalen har en strafferamme over seks år og dermed kan lagmannsretten nekte en anke fremmet for ny full behandling dersom den mener anken ikke vil føre fram.

I tillegg til fengselsdommen ble Ludvigsen dømt til å betale oppreisning og menerstatning på til sammen 473.000 kroner til den 25 år gamle mannen som er fornærmet i tiltalens to hovedpunkter. De to andre fornærmede er tilkjent 120.000 og 150.000 kroner i oppreisning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon