Eskil Erlandsson. (CAP). AFP FOTO / GEORGES GOBET
annonse
annonse

Den tidligere svenske statsråden Eskil Erlandsson fra Centern tiltales for å ha befølt tre kvinner uten deres samtykke, opplyser svensk påtalemakt.

Erlandsson trakk seg i mars fra Riksdagen med umiddelbar virkning etter å ha blitt anklaget for å ha klådd på kvinner fra det konservative partiet Moderaterna.

Toppolitikerens advokat Johan Eriksson hadde mandag ettermiddag ikke sett tiltalen, men sier hans klient avviser å ha gjort noe kriminelt.

annonse

– Han har ikke med hensikt utsatt noe som skal kunne tolkes som seksuell trakassering, sier han.

Erlandsson har tidligere blitt gjenstand for intern gransking i Centerpartiet.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at Erlandsen ved tre ulike tilfeller har sittet ved siden av tre ulike kvinner i ulike tilstelninger og tatt dem på lår og bein, ifølge aktor Lena Kastlund. Hendelsene fant sted i 2016, 2017 og 2018, opplyste Kastlund etter at tiltalen ble kjent mandag.

Expressen har tidligere skrevet at det dreier seg om tre hendelser, to i fjor og én i 2016 der han anklages for «upassende oppførsel» og klåing på kvinnelige representanter fra Moderaterna.

annonse

Eskil Erlandsson har sittet i Riksdagen siden 1994 og har bakgrunn som landbruksminister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon