Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix

Svensk politi har fått inn flere tips fra folket etter en gjengvoldtekt i Piteå. Likevel mener de at de ikke har tid til å etterforske saken nærmere.

annonse

En 20 år gammel kvinne ble nylig voldtatt i sentrum av Piteå, midt under en musikkfestival. Ti menn skal ha dratt kvinnen inn i en garasje, der gjengvoldtekten fant sted. Nå rapporterer Aftonbladet at politiet ikke vil etterforske saken videre nå, fordi man angivelig ikke har tid. Dette til tross for at man har fått inn omlag ti tips fra offentligheten. 

– Det er klart at vi har lyst til å sette i gang umiddelbart, men det er dessverre slik det fungerer på sommeren, forteller etterforskningsleder Aron Backman til Aftonbladet.

Les også: Sverige: Avvist asylsøkers seksuelle overgrep er «ikke alvorlige nok» til å utvise ham

Ressurser

Styrkene i Piteå har nemlig ikke tilstrekkelige menneskelige ressurser i sommermånedene til å undersøke saken nærmere på dette tidspunktet.

– Det er som det er, vi kan ikke trylle. Vi får ta tak i det når vi er ferdig med alle andre rammet av frihetsberøvelse, sier Backman videre.

Varetekt

Årsaken er at det sitter fem personer i varetekt i politiavdelingen Piteå Älvdal.

– Tre etterforskere jobber på disse sakene. Vi må prioritere. De som allerede sitter i varetekt kan ikke være der på ubestemt tid, forteller etterforskningslederen.

Fire av de fem som sitter i varetekt etterforskes for å ha stjålet diesel fra arbeidsmaskiner, og én etterforskes for innbrudd. Altså prioriteres etterforskning av dieseltyveri over en gjengvoldtekt, der en ung kvinne ble utsatt for grove krenkelser av hele ti menn.

Ressursmangel i sommermånedene er et problem over hele Sverige, skal vi tro Backman. Han er imidlertid optimistisk hva gjelder den videre etterforskningen av saken, som han ikke tror vil påvirkes negativt av at man ikke kan sette i gang nå. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.