Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Ikke-muslimske skolejenter i Lincolnshire i Storbritannia oppfordres til å iføre seg islamsk hijab på en såkalt «hijabdag» i november. 

Arrangementet er organisert av Ghada Mohamed fra Lincoln Muslim Sisters Forum. Hun håper ungdomsskoler over hele Storbritannia vil slutte seg til feiringen av hijaben, for å øke ikke-muslimske jenters kunnskap om det religiøse plagget, og for å redusere angivelig hets mot hijabkledde kvinner. 

Nå vil jenter ved skoler i Lincolnshire bes om å bruke hijab til arrangementet. Dette rapporterer BBC. 

annonse

Den britiske rikskringkasteren skriver at en muslimsk jente i hijab fortalte at det religiøse plagget er «en del av hennes identitet», men også at hun av og til føler at hun ikke er en del am samfunnet, fordi hun har den på. Derfor støtter hun Ghada Mohameds initiativ. 

BBC reiser i sin artikkel ikke spørsmål om man ikke heller kunne gjøre det sånn at muslimske jenter tar av seg hijaben for en dag, dersom arrangementet dreier seg om at muslimske, hijabkledde jenter føler seg utenfor. 

Les også: Hijabkledd ungdom lovpriser Marian Hussein – Vårt Oslo lager gladsak

Likestilling

annonse

Den bemerkningen løftet imidlertid radioverten Julia Hartley-Brewer.

– Ikke-muslimske jenter i Lincolnshire er spurt om de vil bruke hijab i en dag. Eller hva om muslimske jenter prøver å ikke ha på seg hijab i en dag, og ser hvor fint det er å leve i et fritt samfunn der kvinner er likestilt med menn og ikke trenger å dekke seg for å få respekt? skrev hun på Twitter.

Promotering

Hijab har tidligere blitt promotert også av den britiske regjeringen. Utenriks- og samveldedepartementet orgasniserte en «hijabdag» i 2018, som ikke er relatert til Ghada Mohameds arrangement, der de spurte sine ansatte om de ville stille i det islamske sløret.

annonse

– Vil du prøve en hijab eller lære om hvorfor muslimske kvinner bruker hodeplagget? Kom til vårt walk-in-arrangement. Gratis slør for alle som velger å ha det på hele dagen eller deler av dagen, het det i en intern e-post der arrangementet ble annonsert.

#StrongInHijab

– Muslimske kvinner, sammen med følgere av mange andre religioner, velger å bruke hijaben. Mange finner frigjøring, respekt og sikkerhet ved å ha den på. #StrongInHijab

I Iran ble tre kvinner nylig dømt til 16 års fengsel for å ha brutt landets strenge lover hva gjelder bekledning, der hijab er påbudt. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon