Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Når politikerne avfeier bompengeopprøret, viser det hvor fjerne de er fra hverdagen til vanlige mennesker.

I forrige uke viste både næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) og Venstre-nestleder Abid Raja hvor lite de forstår av bompengeopprøret som sveiper over Norge.

«Det er ikke bommene som er problemet for folk, men at det koster penger», sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet tirsdag (ikke på nett).

annonse

Han fortsetter med å påstå at opprøret er et symptom på at folk egentlig ønsker å betale lavere skatter.

Les også: Abid Raja: – Vi har ingen bompengekrise i Norge

«Bompengedebatten handler om at vi har nådd et metningspunkt for hvor mye skatter og avgifter folk er villig til å betale. Og jevnt over betyr en stemme på Høyre lavere skatter og avgifter, og en stemme på venstresida det motsatte. Dermed har vi en situasjon som passer Høyre.»

Her virker det imidlertid som Torbjørn Røe Isaksen ikke har satt seg inn i hvorfor bompengeopprøret har eksplodert. I både Oslo og Bergen dreier det seg om at det nå har blitt oppført bommer i ytre bydeler, hvor boligprisene er relativt sett lavere enn i sentrum og hvor flere har lavere inntekt enn i bykjernen.

annonse

Dette er helt andre grupper enn de som klager på formue- eller eiendomsskatt. Ser man på sosiale medier er det for eksempel mange med innvandrerbakgrunn som nå vil stemme på Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB).

Les også: To av tre mener det betales altfor mye i bompenger

Venstres stortingsrepresentant Abid Raja går ennå lenger. Han mener ifølge Dagbladet at folk flest ikke plages av de nye bompengeringene.

«Vi har ingen bompengekrise i Norge. Folk flest har råd til å betale bompenger. De som ikke har det, bør få hjelp.»

Som stortingsrepresentant har Raja nær en million i fast lønn. Det er ikke vanskelig å skjønne at han har vanskelig for å sette seg inn i at en ekstrabelastning på tusen eller to tusen kroner i måneden for å kjøre barn til fotballtrening og barnehage kan være en byrde for mange. At han med sitt noe særmerkede ego også har vanskelig for å sette seg inn i andres hverdag er heller ikke merkelig.

annonse

Problemet med uttalelsene til Røe Isaksen og Raja er at de viser hvor fjern politikerklassen i mange tilfeller er fra vanlige mennesker. Det er ikke rart Norge har fått et bompengeopprør.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon