Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

I en propagandavideo den fundamentalistiske organisasjonen Islam Net har delt på Facebook, oppfordres muslimer i Vesten til å «komme tilbake» til islam.

I videoklippet hevdes det at muslimer i Vesten forlater islam, og det legges ikke skjul på at man ser det som at muslimsk ungdom nedverdiger seg til å leve vestlige liv. Dette illustreres ved skildringen av den fiktive jenta Iman, som er fanget mellom to verdener, den islamske og den vestlige. 

– Dette er Iman. Hun er 14 år gammel, sier en fortellerstemme, og fortsetter:

annonse

– En norsk muslim som bor med foreldrene sine. I løpet av de neste tjue sekundene vil hun sende usømmelige bilder av seg selv til sin hemmelig kjæreste. Dette er hvorfor.

Les også: YouTube reklamerer for ekstremister i Islam Net

Karikerer vestlig kultur

annonse

Man feirer at islam vokser i Norge, at det blir stadig flere muslimske navn, men hevder også at muslimsk ungdom vender seg bort fra troen. For å illustrere hvordan muslimsk ungdom korrumperes i det norske samfunnet, har man valgt å karikere vestlige kultur, og viser scener av nordmenn som fester og minoritetsungdom som ser ut til å røyke cannabis. Det er disse påståtte aspektene ved vestlig kultur som trekkes frem. Festing, drikking og røyking.

– De sliter med å ivareta sin islamske identitet, og er på vei bort fra islam. Vi må redde Iman. Vi må starte på grasrotsnivå. Problemet ligger i mangelen på islamsk kunnskap, som resulterer i svekkelsen av Iman. Så vi vil bygge landets første dawah-senter, kombinert med med masjid, som vil dele islams budskap på en måte dagens ungdom kan relatere til. Det vil være et ungdomssenter der ungdommen kan komme, i stedet for å henge i gatene eller å gå på vestlige klubber, heter det videre i videoen.

«Islamske verdier»

– Det (senteret, red. anm) vil ha islamske programmer og aktiviteter, der ungdommen kan lære om religionen sin. Det vil være et studio for masseproduksjon av dawah-materiale for sosiale medier. Det vil utdanne det muslimske miljøet om hvordan man oppdrar barna sine på islamske verdier.

For å finansiere dette prosjektet i Norge oppfordrer man i videoklippet norske muslimer om å donere penger. Man konstaterer at man allerede har samlet inn en million amerikanske dollar. 

Organisasjonen Islam Net er beryktet for sin fundamentalisme og bokstavtro holdninger. Leder Fahad Qureshi har blant annet frontet barbariske straffer for homofili, utroskap og frafall, og har uttalt at dette er noe alle rettroende muslimer forfekter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon