President Donald Trump holder tale om masseskytingene i El Paso, Texas og Dayton, Ohio. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president vil onsdag besøke grensebyen El Paso etter massakren der 22 mennesker ble skutt og drept lørdag. Ikke alle ønsker ham velkommen.

Det er Republikanerens borgermester Dee Margo i El Paso, en uttalt tilhenger av Donald Trump, som mandag bekrefter det forestående besøket.

– President Trump ringte meg i går. Han var veldig vennlig i samtalen og tilbød meg hjelp, om det var noe han kunne gjøre. Han kommer hit onsdag, sa Dee Margo på en pressekonferanse mandag.

annonse
Ikke velkommen

Margo har, i motsetning til mange andre, forsvart at Trump kommer på besøk etter masseskytingen, der en 21-åring drepte 22 personer i grensebyen i Texas, minst seks av dem mexicanske. Kritiske røster, blant dem flere framtredende demokrater, anklager Trump for å ha nørt opp under rasisme med sin hatske retorikk i sosiale medier, rettet mot innvandrere og kritikere.

Lokalpolitikere og innbyggere i El Paso, der flertallet av befolkningen er latinamerikansk, har allerede sagt at Trump ikke er velkommen der.

– Så lenge presidenten ikke tar ansvar og fjerner målskiven fra ryggen vår og menneskeliggjør lokalsamfunn som mine, er det ikke passende, skriver Texas’ representant for Demokratene i Kongressen, Veronica Escobar om Trumps besøk. Hun ba ham holde seg unna mens de sørget.

Bidro til hat
annonse

En annen demokrat fra Texas, presidentkandidat Beto O’Rourke fra El Paso, var enda mer direkte.

– Denne presidenten, som bidro til å skape hatet som gjorde lørdagens tragedie mulig, burde ikke komme til El Paso. Vi trenger ikke mer splittelse. Vi trenger å leges. Han hører ikke hjemme her, tvitrer O’Rourke.

Republikanske Margo er uenig med demokratene og påpeker at det er borgermesteren i El Paso som har formelt inviterer presidenten i USA.

Det ryktes for øvrig også at Trump har tenkt seg til Dayton i Ohio, som også ble utsatt for masseskyting i helga. Ni mennesker mistet livet der.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon