Venstres valgkampåpning i Oslo starter på en trikk som går fra Grünerløkka til Majorstua. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande tror ikke en halvering av bompengetaksten er løsningen. Hun vil heller kutte prisen på månedskort.

Venstre rullet i gang valgkampen tirsdag kveld på en trikk som suste gjennom hovedstaden fra Grünerløkka til Majorstuen. Og lokasjonen var ikke tilfeldig. Et av partiets viktigste valgkampløfter i Oslo er å senke prisen på månedskort på kollektivtransport fra 790 til 590 kroner. Andre steder handler det om å bygge ut tilbudet.

– Alle skal ha månedskort

– Det skal være så enkelt at alle har et månedskort til kollektivtransport hele tiden, uten at det er en stor investering, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

annonse

Klima blir den viktigste saken for Venstre i valgkampen. Grande skal reise land og strand rundt de neste ukene, og målet blir å vise at det er en sammenheng mellom partiets miljøpolitikk sentralt og lokalt.

– Vi prøver å få næringslivet med på den grønne omstillingen. Der mener jeg at Venstre har en mye bedre politikk enn alle de andre partiene som kaller seg grønne, sier Grande.

– Miljø handler ikke om å få det kaldere og bruke ekstra tjukke gensere og ikke spise morsomme ting og aldri dra på ferie. Det handler om at vi må gjøre ting på en bedre måte, sånn at vi kan ta vare på kloden vår samtidig som vi har det gøy, sier hun.

Ikke bekymret for bompengeopprør
annonse

Partilederen avslører at hun ikke er bekymret for bompengeopprøret som har vokst fram rundt om i landet.

– Folk jeg møter, er opptatt av helt andre ting, så jeg er veldig spent på hvor dette ender, sier Grande.

– Jeg håper folk får tenkt seg litt om og innser at det ikke bare er prisen gjennom en bom som er viktig, men at ungene våre og fremtiden vår er ganske viktig den også, legger hun til.

Frp-veteran Carl I. Hagen uttalte til NTB tirsdag at løsningen på bompengestriden i regjeringen er at alle bompengetakster halveres, og at oljepenger brukes til å finansiere kuttet. På den måten mener han at regjeringens to ytterpunkter i bompengespørsmålet – Venstre og Frp – kan møtes på midten.

– Jeg tror ikke at det er en løsning. Punktum. Jeg trenger ikke å si noe mer om det, ler Grande.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon