Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiet foreslår inn i regjeringens budsjettarbeid å innføre moms på kosmetisk kirurgi som utføres hos private aktører.

– Det har vært momsfritak for kosmetiske inngrep i veldig mange år. Jeg tror ingen har stilt spørsmål om hvorfor det egentlig er sånn. Kosmetisk kirurgi diskuteres på mange fronter i samfunnet. Jeg synes man først må begynne med å stoppe all direkte og indirekte subsidiering av kosmetisk kirurgi, sier helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen i Fremskrittspartiet til Dagbladet.

Bruun-Gundersen understreker overfor avisen at hun skiller mellom medisinsk og kosmetisk kirurgi. Hun sier rekonstruksjon av bryst etter kreft og annen plastikkirurgi er en del av det offentlige helsevesenet og skal fortsatt være det.

annonse

De som ikke vurderes av det offentlige helsevesenet til å ha et medisinsk behov for å fikse på kroppen, burde betale 25 prosent av regningen til staten i form av moms, mener hun.

Innsparingsforslaget på helseområdet skal Frp fremme inn i regjeringens budsjettarbeid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon