Norsk-pakistanere i Oslo feiret tirsdag Pakistans nasjonaldag med å gå i tog fra Frognerparken til Pakistans ambassade. Pakistan feirer 60 års jubileum som selvstendig stat etter at landet ble løsrevet fra England i 1947. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

I år skal barnetoget på Pakistans nasjonaldag 14. august for første gang gå i Oslo sentrum.

annonse

For 16 år siden begynte pakistanske barn å gå i barnetog fra Frognerparken til den pakistanske ambassaden, som lå et par kvartaler unna. Da ambassaden flyttet til Skøyen, ble toget flyttet til Ekeberg, der nasjonaldagen ble feiret i samarbeid med flere foreninger.

I år blir det ikke feiring på Ekeberg. Nå har 14. august-komiteen bestemt at barnetoget skal gå i Oslo sentrum.

Les også: Markerer at det er 50 år siden pakistanske arbeidsinnvandrere kom til Norge

– Barnetoget på Pakistans nasjonaldag har vært en fast tradisjon i Oslo siden 2003. Vi ønsker å gjøre denne tradisjonen mer synlig. Derfor flytter vi toget til Oslo sentrum, sier Aamir Sheikh, leder av 14. august-komiteen til Aftenposten.

Toget starter i Borggården utenfor Rådhuset klokken 10.30 og går til Stortinget via Karl Johans gate. Der blir det taler og enkel servering.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.