Norsk-pakistanere i Oslo feiret tirsdag Pakistans nasjonaldag med å gå i tog fra Frognerparken til Pakistans ambassade. Pakistan feirer 60 års jubileum som selvstendig stat etter at landet ble løsrevet fra England i 1947. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
annonse
annonse

I år skal barnetoget på Pakistans nasjonaldag 14. august for første gang gå i Oslo sentrum.

For 16 år siden begynte pakistanske barn å gå i barnetog fra Frognerparken til den pakistanske ambassaden, som lå et par kvartaler unna. Da ambassaden flyttet til Skøyen, ble toget flyttet til Ekeberg, der nasjonaldagen ble feiret i samarbeid med flere foreninger.

I år blir det ikke feiring på Ekeberg. Nå har 14. august-komiteen bestemt at barnetoget skal gå i Oslo sentrum.

annonse

Les også: Markerer at det er 50 år siden pakistanske arbeidsinnvandrere kom til Norge

– Barnetoget på Pakistans nasjonaldag har vært en fast tradisjon i Oslo siden 2003. Vi ønsker å gjøre denne tradisjonen mer synlig. Derfor flytter vi toget til Oslo sentrum, sier Aamir Sheikh, leder av 14. august-komiteen til Aftenposten.

Toget starter i Borggården utenfor Rådhuset klokken 10.30 og går til Stortinget via Karl Johans gate. Der blir det taler og enkel servering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon