Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arbeiderpartiet planla å bruke sin tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland for alt hun var verdt i valgkampen. Sentralt stod angrep på Sylvi Listhaug.

annonse

VG har fått tilgang på et internt Ap-notat, der det foreslås at man skal legge en plan for hvordan den såkalte landsmoderen skulle brukes for å lokke velgere i den pågående kommunevalgkampen. Ap har bekreftet at dokumentet ble forfattet i forbindelse med valget.

«Angrep på Sylvi» 

Man foreslo at Brundtland skulle engasjere seg i tre til fire aktuelle tema, likestilling, klima og eldre/helse, og at hun skulle bidra med «koseprat med politisk brodd».

«Gjerne om eldre/eldreomsorg/nei til privatisering/angrep på Sylvi».

Det foreslås også at den tidligere statsministeren skulle angripe sittende statsminister Erna Solberg for sistnevntes endringer i abortloven. 

Les også: Åpent brev til min nabo og kollega Gro Harlem Brundtland

Slår tilbake

Sylvi Listhaug har avgitt følgende kommentar til VG:

– Jeg forstår godt at Ap valgte å droppe denne saken. Det ville jo være litt av et paradoks at   Gro Harlem Brundtland, som selv kjøpte private eldreomsorgstjenester til sin egen mor, skulle kritisere oss for å ønske denne muligheten for alle. Hun kunne kjøpe tjenester fordi hun hadde råd til det. FrP ønsker i motsetning til Arbeiderpartiet at det ikke er tykkelsen på lommeboka som avgjør om du kan velge private tjenester. Frp ønsker at folk skal få valgfrihet til å få velge hvem som skal gi dem hjelp, det offentlige eller private, men at kommunen skal ta regningen, sier hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.