Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet planla å bruke sin tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland for alt hun var verdt i valgkampen. Sentralt stod angrep på Sylvi Listhaug.

VG har fått tilgang på et internt Ap-notat, der det foreslås at man skal legge en plan for hvordan den såkalte landsmoderen skulle brukes for å lokke velgere i den pågående kommunevalgkampen. Ap har bekreftet at dokumentet ble forfattet i forbindelse med valget.

«Angrep på Sylvi» 

annonse

Man foreslo at Brundtland skulle engasjere seg i tre til fire aktuelle tema, likestilling, klima og eldre/helse, og at hun skulle bidra med «koseprat med politisk brodd».

«Gjerne om eldre/eldreomsorg/nei til privatisering/angrep på Sylvi».

Det foreslås også at den tidligere statsministeren skulle angripe sittende statsminister Erna Solberg for sistnevntes endringer i abortloven. 

annonse

Les også: Åpent brev til min nabo og kollega Gro Harlem Brundtland

Slår tilbake

Sylvi Listhaug har avgitt følgende kommentar til VG:

– Jeg forstår godt at Ap valgte å droppe denne saken. Det ville jo være litt av et paradoks at   Gro Harlem Brundtland, som selv kjøpte private eldreomsorgstjenester til sin egen mor, skulle kritisere oss for å ønske denne muligheten for alle. Hun kunne kjøpe tjenester fordi hun hadde råd til det. FrP ønsker i motsetning til Arbeiderpartiet at det ikke er tykkelsen på lommeboka som avgjør om du kan velge private tjenester. Frp ønsker at folk skal få valgfrihet til å få velge hvem som skal gi dem hjelp, det offentlige eller private, men at kommunen skal ta regningen, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon