Logoen til den amerikanske hurtigmatgruppen Burger King. REUTERS / Arnd Wiegman ... Kreditt: Reuters
annonse
annonse

Burgerkjeden Burger King mener kokevarselet i Askøy kommune kostet dem nærmere 350.000 kroner. Det vil de at kommunen skal betale.

Burgerkjedens avdeling på Kleppestø mener de har tapt omsetning i perioden fra 6. juni til 18. juli da de var uten drikkevann. Nå har de fremmet et erstatningskrav på nærmere 350.000 kroner, skriver Askøyværingen ifølge NRK.

En del av kravet forklares med at restauranten måtte selge flaskebrus istedenfor dispenserbrus.

annonse

Markedssjef Heidi Moss i Burger King vil ikke kommentere saken, men skriver i en epost til avisen at de opplever at kommunen behandler dem på en profesjonell måte.

Heller ikke jurist og fagansvarlig prosjekt ved vann- og avløpsseksjonen i kommunen, Martin Falch Haavardsholm Storetvedt, ønsker å kommentere saken.

– Vi vil gå inn på alle kravene som er kommet mot kommunen og behandle dem individuelt når vi kommer så langt. Nå er vi i dialog med forsikringsselskapet om håndteringen av kravene vi har mottatt, sier han til avisen.

9. juli opplyste kommunalsjef Marit Rinnan i en epost til Bergens Tidende at kommunen hadde mottatt to erstatningskrav og noen titalls henvendelser som tolkes som krav om prisavslag i vannavgiften.

annonse

Over 2.000 personer ble syke av drikkevannet tidligere i sommer, og innbyggerne i Askøy måtte koke vannet i seks uker før kommunen opphevet kokevarselet.

Fredag 2. august ble kokevarselet gjeninnført etter at det på ny ble funnet bakterier i 125-bassenget som ligger på Øvre Kleppe. Prøver som ble tatt onsdag 7. august, viste imidlertid ingen funn av bakteriene, men kommunen opprettholder kokevarselet inntil videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon