Oslo 20190605. Landsstyret i Frp holder et ekstraordinært møte om bompenger onsdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet gjør gode målinger og troner nå på en meningsmåling som Nordlands største parti. Det kan synes som at årsakene til den gode målingen er Senterpartiets holdning til sentralisering.

Dette får Dagfinn Olsen fra Frp til å reagere.

– Etter 20 år i posisjon har de altså redusert buss-,båt-, ferge- og utdanningstilbudene til innbyggerne i distriktene, og heller flyttes disse inn til sentrum, sier Olsen til NRK

annonse

Olsen er valgt inn som fast møtende vara på Stortinget, og er fylkes- og gruppeleder for Fremskrittspartiet i Nordland. 

Les også: Møte i Frp om bompenger 

Skylder på Frp

Sentraliseringen i Nordland har funnet sted under Senterpartiets styre, ifølge Olsen, som mener partiet har sviktet velgerne sine. Han reagerer også på at Senterpartiet skylder på dagens regjering. 

annonse

Han sier at Senterpartiet, med «mainstream-media» i ryggen, har fått lov til å etablere en sannhet om at regjeringen sentraliserer. Noe han påpeker Senterpartiet selv vet ikke er tilfellet. 

Les også: Protestpartier mest fram på kommunevalgmåling 

Innrømmer satsning 

Det fremkommer ikke noe svar på hvorvidt Senterpartiet har bidratt til desentralisering av tilbud til innbyggerne sine, men Svein Eggesvik, fylkesråd for samferdsel og fylkesleder for Senterpartiet i Nordland, innrømmer overfor NRK at Frp har satset på veier i Nord-Norge. 

– Han har noe rett, og så har han noe feil. Det er rett at Frp har har satset mye på vei og samferdsel. Det bygges mye på riksveiene, men ikke så mye på fylkesveiene.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon