Skjermdump fra Islam Net sin video om Iman, en 14 år gammel muslimsk jente som bor i Norge
annonse

Dana Æ. Manouchehri og Halima El Abassi fra LIM går til angrep på Islam Net i en kronikk.

Islam Net en av de største og mest aktive muslimske dawah-organisasjonene i Norge. En ny video om Iman, en 14 år gammel muslimsk jente i Norge, har skapt reaksjoner. I en kronikk i Nettavisen går generalsekretæren i LIM, sammen med et styremedlem, hardt ut mot den fundamentalistiske organisasjonen:

– Organisasjoner og myndigheter gjør en enorm innsats for å bekjempe negativ sosial kontroll gjennom politiske strategier, handlingsplaner, myndiggjøring, opplysning og forskning. Mens denne videoen legitimerer og oppfordrer til alt vi prøver å kjempe i mot.

annonse

– For norsk

Videoen handler om at muslimer i Norge glemmer sin muslimske arv. Iman er ulykkelig, lever et dobbeltliv og føler seg splittet og deprimert. Islam Net mener det er fordi ingen har fortalt de unge hvorfor de skal be til Gud, eller hvor den moralske grensene mellom kjønnene går. Videoen advarer mot å bli «for norsk».

– Islam Net forsøker å overta kontrollen fra foreldrene og ta definisjonsmakten fra de unge. I stedet for at foreldrene får muligheten til etter beste evne å opplyse i henhold til det samfunnet de lever i, og forklare hva som er rett og galt, er det Islam Net som påtar seg oppdragerrollen i henhold til sin tolkning av islam, skriver Dana og Halima. De etterlyser takknemlighet for alt Norge har gitt til de som har kommet hit, og spør:

– Når ble Norge deres fiende?

Les også: Nye absurde særkrav på vegne av islam

Motarbeider demokrati

annonse

– Vi I i LIM mener Islam Net bør lukkes ned, da de direkte motarbeider demokrati, likestilling og individets rett til å tenke selv. Islam Net er en farlig organisasjon som jobber mot det norske samfunnet. Vi appellerer til Stortinget om å ta dette alvorlig før det går galt. Det kan ikke sies tydelig nok.

– Sett berøringsangsten på pause før dere mister en generasjon av norsk ungdom til islamisme.

Du kan se den omstridte videoen ved å klikke på denne lenken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.