Et konteinerskip ved havnen i Quingdao i Kina. Kinas import av amerikanske varer falt i juli med 19 prosent. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix

Kinesisk import av amerikanske varer falt 19 prosent fra juli i fjor til juli i år, etter eskaleringen i handelskrigen mellom stormaktene.

annonse

Totalt kjøpte Kina amerikanske varer for 10,9 milliarder dollar i juli, tilsvarende 97,3 milliarder norske kroner, viser nye tall fra kinesiske tollmyndigheter.

Fallet er likevel ikke like skarpt som i juni, da importen fra USA falt med 31,4 prosent.

Samtidig falt juli-eksporten til USA med 6,5 prosent til 38,8 milliarder dollar, tilsvarende 346,2 milliarder kroner.

Kina og USA har den siste tiden vært i en stadig mer tilspisset handelskonflikt, hvor de to stormaktene har økt tollsatsene på import av hverandres varer.

Kinas totale eksport økte likevel totalt sett i juli med 3,3 prosent, sammenlignet med i fjor. I juni opplevde landet en nedgang i eksporten på grunn av lavere global etterspørsel etter forbruksvarer. Importen sank på den annen side med 5,6 prosent i juli, mot en nedgang på 7,3 prosent i juni.

Totalt endte Kinas handelsoverskudd på 45,1 milliarder dollar i juli, tilsvarende 402,5 milliarder kroner, noe som er en nedgang sammenlignet med måneden før.

– Forsendelser inn og ut av Kina gjorde det bedre enn ventet i forrige måned, men at landet skal fortsette å gjøre det bedre på kort sikt ser fremdeles usannsynlig ut, skriver Julian Evans-Pritchard i det økonomiske forskningsinstituttet Capital Economics.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.