Den britiske fregatten HMS Montrose. Foto: UK Ministry of Defence / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De amerikanske myndighetene advarer mot iranske trusler mot kommersiell skipstrafikk i Hormuzstredet og Persiabukta, inkludert GPS-forstyrrelser, melder CNN.

Det er sjøfartsavdelingen i det amerikanske samferdselsdepartementet som skal ha utstedt den nye advarselen onsdag, ifølge CNN , etter at flere fartøy har meldt inn at de har opplevd forstyrrelser på sin GPS i området.

I tillegg advarer myndighetene om at det har kommet meldinger om «ukjente fartøy som feilaktig hevder å være amerikanske eller koalisjonens krigsskip».

annonse

Deretter følger en oppramsing av hendelser der Iran har vært innblandet siden mai, inkludert da Iran i juli tok den britiske tankeren Stena Impero i arrest, etter at det angivelig hadde kollidert med en fiskebåt, og den Liberia-registrerte supertankeren Mesdar, som fikk seile videre etter kort tid.

USA understreker at det forplikter seg til å samarbeide med sine allierte og regionale partnere for å ivareta navigasjonsfrihet, fri flyt av handel og beskyttelse av amerikanske fartøyer og personell i regionen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon