Is blir produsert på fabrikken til Diplom-Is på Gjelleråsen i Akershus. I fjor håvet isprodusenten inn mer penger enn noen gang. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Fjorårets hete sommer førte til mye issalg, i hvert fall for Diplom-Is, som tjente mer penger enn noen gang. Hennig-Olsen tjente mindre.

Diplom-Is hadde en omsetning på over 1,1 milliard kroner i 2018. Administrerende direktør Rita Kristin Broch i Diplom-Is sier til Finansavisen at omtrent 60 prosent av salget var i sommermånedene.

– Ja, dette var absolutt en rekord. Vi har så vidt jeg kjenner til aldri solgt så mye iskrem på så kort tid, sier Broch til avisen.

annonse

Konkurrenten Henning-Olsen kunne også si seg fornøyd med issalget i fjor, med en omsetning på 958 millioner kroner. Det er en økning på 114 millioner kroner fra året før.

Til tross for mer inntekter, endte årsresultatet i 2018 på 33,6 millioner kroner, nær en halvering fra året før. Finansavisen skriver at i årsberetningen kommer det fram at «kostnadene har økt betraktelig, og mer enn inntektsveksten». Diplom-Is sitt resultat økte i fjor med 52 millioner kroner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse