Grønnsaksbutikk i bydelen Grønland i Oslo. Denne bydelen har en stor andel innvandrer, blant den største i landet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets statistikk om barnefattigdom viser en svak økning i andel barn i familier med vedvarende lavinntekt.

I 2017 levde 10,7 prosent eller 105.538 barn i fattigdom på landsbasis. Tallet representerer en økning på 0,4 prosentpoeng fra året før: I 2016 levde 101.000 barn i vedvarende lavinntektsfamilier, skriver Aftenposten.

Les også: Selvforskyldt barnefattigdom og naive Norge

annonse

Oslo topper statistikken med hele 17,8 prosent. Men igjen er byen delt, på vestkanten bor det få og på østkanten er det mange, Nedre Tøyen er på topp med 65 prosent fattige, mens i Holmen på vestkanten er kun 2,6 prosent fattige.

Hovedårsaken til økende barnefattigdom er at foreldrene står utenfor yrkeslivet, andre årsaker kan være barnefamilier med enslig forsørgere, lav utdanning og innvandring. Barn med innvandrerbakgrunn utgjør over 55 prosent av alle barna i lavinntektsgruppen.

Barn i familier med lavinntekt har økt risiko for å oppleve fattigdom og nedsatte levekår, skriver Aftenposten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon