Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter at flere interne notater fra Arbeiderpartiets ledelse har lekket ut til mediene, skjerper partiet rutinene, skriver Dagens Næringsliv.

annonse

Torsdag omtalte VG et internt dokument fra partiets valgkampledelse om hvordan Gro Harlem Brundtland skulle brukes til å kapre velgere gjennom å angripe Frp-nestleder Sylvi Listhaug og statsminister Erna Solberg i valgkampen.

Fredag omtalte Dagens Næringsliv et annet internt notat hvor det kommer fram at Arbeiderpartiet er bekymret for at Senterpartiet blir større enn Ap i enkelte kommuner, at de vil samarbeide med borgerlig side og at de mobiliserer både LO i Fagforbundet for å hindre dette.

– Som et viktig ledd må derfor både LO og Fagforbundet utfordre Sp på hvor de vil samarbeide, kommer det fram av notatet som er utarbeidet for valgkampledelsen av Amund Vik i juli.

Fredag ettermiddag sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagens Næringsliv at partiet nå gjør tiltak og skjerper rutinene for å hindre at interne notater kommer på avveie.

– Det er mange dokumenter som skrives i en valgkampstab. De er ment for internt bruk og bør forbli det, sier Støre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.