Illustrasjonsfoto: Morten Holm / SCANPIX .

Dagbladet tar feil om vindkraftsmotstanden i landet, mener en skribent.

annonse

Det er Steigan.no som via en kronikk av Odd Handegård påstår dette. Handegård bruker ikke så mye tid på faktafeilene om vindkraft som han mener Dagbladet kommer med, men konsentrerer seg i stedet om meningsmålingen som ble presentert.

Les også: Kurt Oddekalv om vindkraft: – Det er verdens største svindel

Det er måten Dagbladet presenterer tallene på som bli feil. «Bare 39 % av befolkningen er mot vindkraft, mens 50 % er for utbygging,» skriver de. De nevner så i en bisetning senere at «riktignok halvparten av disse 50 prosentene skeptiske dersom turbinene er synlige fra turterreng eller boligstrøk». Realiteten viser dermed at kun 25 % av de spurte er tilhengere av vindkraftutbygging, at 39 % er mot, og at det finnes en diger kategori som er skeptiske til utbygging i alle aktuelle utbyggingsområder, skriver Handegård.

– Vindkraftmotstanderne må følge opp ting som dette, skriver han videre og peker på at «de eneste som tjener på utbyggingen, er de spekulantene som utnytter det uoversiktlige anarkiet i norsk kraftforvaltning som regjeringen har åpnet for».

– De som taper på dette blir vanlige husstander i form av økte strømpriser og ustabil forsyningssikkerhet, avslutter han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.