Parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan i KrF sier i en bok som gis ut fredag, at han også er kritisk til at nye medlemmer fikk stemmerett på møtene partiet hadde i forbindelse med retningsvalget til partiet i fjor høst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i KrF sier i en kommende bok at prosessen knyttet til retningsvalget til partiet i fjor «står til stryk».

«Jeg tror ikke partiledelsen evnet å se hva de kastet partiet ut i, når så grunnleggende valg skulle gjøres så raskt. Jeg mener at hele prosessen står til stryk» sier Grøvan i den kommende boken «Kampen om korset i politikk», skrevet av tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes. Ifølge Aftenpostenhar Simonnes blant annet analysert KrFs dramatiske retningskamp.

I boka forteller Grøvan om partifeller som gråt åpenlyst under debattene om partiets veivalg.

annonse

Han retter også sterke skyts mot prosessen, som han hevder manglet forankring i KrF sitt sentralstyre og stortingsgruppe, skriver Klassekampen.

Grøvan, som selv ønsket at partiet skulle gå en «tredje vei», altså å bli værende i opposisjon, sier tidligere KrF-leder Knut Arild Hareides konklusjon om å gå til venstresiden kom overraskende på ham.

«Prosessen har tydeligvis gått andre steder enn i de formelle organene», sier Grøvan, som på det tidspunktet var partiets parlamentariske nestleder.

annonse

Partiet manglet en plan for hvordan det skulle velges delegater til landsmøtet som skulle avgjøre retningsvalget, sier han. Han sier også at tidspunktet for det ekstraordinære landsmøtet ble fattet i hui og hast.

Knut Arild Hareide hadde torsdag ikke anledning til å kommentere saken overfor Aftenposten og Klassekampen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon