Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En av mennene bak Nokas-ranet i 2004 er pågrepet i en grov narkotikasak. Det skal være snakk om innførsel av over hundre kilo hasj, ifølge Fædrelandsvennen.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett i Arendal fredag klokken 9, skriver VG.

– Han er ennå ikke avhørt, så han har heller ikke tatt stilling til siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, til TV 2.

annonse

Nokas-raneren er siktet for innførsel av over hundre kilo hasj, etter det Fædrelandsvennenerfarer. Han samtykket til fengsling.

To andre personer er også siktet i saken. De ble alle tre pågrepet natt til fredag.

Den siktede mannen ble dømt til en lengre fengselsstraff for å ha deltatt i Nokas-ranet, og ifølge TV 2 er han i den senere tid blitt dømt til flere års fengsel for narkotikakriminalitet.

annonse

Tellesentralen Nokas i Stavanger sentrum ble ranet 5. april 2004. Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner – noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet. David Toska, som av retten ble utpekt som hjernen bak ranet, ble dømt til 18 års fengsel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon