Lederen for Open Arms, Oscar Camps, krever at italienske myndigheter tar imot migranter og flyktninger som er om bord på organisasjonens redningsbåt. Foto: Valerio Nicolosi / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Et spansk skip som allerede har 121 migranter og flyktninger om bord, berget lørdag ytterligere 39 mennesker i havsnød i Middelhavet.

Båten som tilhører den spanske gruppa Proactiva Open Arms, har seilt rundt i Middelhavet i ni dager etter å ha blitt nektet å legge til kai i Italia og Malta.

Malta tilbød seg å la de siste 39 få komme i land, men fortsetter å nekte å ta imot de første 121, som ble plukket opp fra to forliste båter i forrige uke.

annonse

Open Arms avviser tilbudet og gjør det klart at alle eller ingen må få komme i land.

– Vi kan ikke evakuere 39 mennesker og så si til resten at de må bli om bord, sier lederen for Open Arms, Oscar Camps.

Open Arms befinner seg nå i internasjonalt farvann sørvest for Malta, øst for den italienske øya Lampedusa, ifølge nettstedet vesselfinder.com. Men mannskapet holder båten utenfor italiensk farvann, til tross for dårlige forhold om bord.

På en pressekonferanse på Lampedusa lørdag utfordret Camps italienske myndigheter og sa at påbudet om å redde skipbrudne til havs trumfer alle andre lover.

annonse

– Vi humanitære organisasjoner som jobber til havs, vil stå imot, og ingen dekreter, ingen bøter, ingen politiker vil hindre oss i å beskytte liv, sa han.

Skuespilleren Richard Gere, som leide en båt for å frakte mat og vann til båten fredag, var også med på pressekonferansen. Han ba om at politikk blir satt til side når liv er i fare.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon