Arbeiderpartiet logo. NTB/Scanpix
annonse
annonse

Den politiske flyktningen Hussam Almozayan får ikke reise ut av Palestina, et land han ferierer i, men som han flyktet fra for 12 år siden.

Politiske flyktninger er de som forfølges på grunn av sin politiske overbevisning og som har søkt tilflukt i utlandet. De kan også være vernet mot utsendelse til hjemlandet, ifølge Store norske leksikon.

Ap-politiker Almozayan flyktet for 12 år siden fra det konfliktfylte området i Palestina, med tanke på sin egen og familiens sikkerhet. Etter å ha søkt tilfllukt i Norge har han fått oppholdstillatelse og norsk pass, og jobber som sosialkurrator i Stavanger.

annonse

NRK har vært i kontakt med familien som nå ikke får reise ut av Palestina. De melder at Hassam er strandet sør i Gaza og at «han kom til Norge for 12 år siden», og at han står på valglista for Arbeiderpartiet i Gjesdal kommune.

Statskanalen opplyser ikke at han er politisk flyktning.

– Jeg er fortvilet. Jeg skal snart begynne på jobb igjen i Stavanger kommune etter ferien, og skolestart nærmer seg for barna mine. Vi har fått beskjed at det kan ta flere måneder før vi kan slippe ut av Gaza, sier han til NRK.

Les også: På ferie dit du «flyktet» fra

annonse

Takkbrev

Almozayan opplyser at han reiste tilbake til landet han flyktet fra på ferie, men det er uvisst hvorfor han har valgt å feriere i et land han ikke er trygg i.

Ifølge en artikkel i Aftenposten fra 2009 hevdet Hassam at han hadde levert over 1000 jobbsøknader uten å lykkes. Han fortalte videre at han heller ikke hadde fått «takkebrev» etter søknadene.

I den lange artikkelen fremkommer det imidlertid at Hassam er politisk flyktning, noe som ikke er opplyst av NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon