Illustrasjonbilde.: Foto av Israel Sun/REX

Fire palestinere utstyrt med våpen og granater er drept av israelske soldater idet palestinerne forsøkte å klatre over Gaza-grensegjerdet, opplyser hæren.

annonse

– Dette var et svært omfattende forsøk på å angripe Israel, sier oberstløytnant Jonathan Conricus i den israelske hæren (IDF) lørdag.

På en pressebrifing fortalte han hvordan israelske soldater åpnet ild da de fire palestinerne forsøkte å klatre over gjerdet. Palestinerne skjøt tilbake før de ble skutt og drept. Ingen soldater ble drept eller såret, opplyste Conricus.

De fire var kledd i militæruniformer og hadde med seg gevær, håndgranater, avbitere og rakettdrevne granater, opplyste han.

Han la til at det er uklart om de fire tilhørte noen organisert gruppe, men sa at det uansett er Hamas-styret på Gazastripen som «er ansvarlig for enhver voldshandling med opprinnelse fra Gazastripen, uansett om det er Hamas eller andre som står bak».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.