Flere personer på sosiale medier angriper Resett etter skyteepisode i Bærum. Foto: Skjermbilde Twitter.
annonse

På sosiale medier ble Resett raskt koblet til moské-skytteren i Bærum lørdag. 

En mann er siktet for å ha drept en kvinne han er i familierelasjon til i Bærum. Han er også siktet for drapsforsøk etter en skyteepisode i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag kveld.

På Twitter er det flere som knytter skytterens handlinger til Resett.

annonse

– Tragisk hendelse ved moskeen i Bærum. En skal ikke se bort fra at Resett og andre “nyhetsmedier” på yttereste høyre fløy bidrar til slike hendelser. #Resett #Høyreekstremisme, skriver en person.

En annen går enda lenger i sin konkluson.

– Var jo dessverre bare et spørsmål om tid før en radikalisert idiot på høyresida prøvde seg på noe sånt igjen. Resett og document og resten av den jævla sumpen er medskyldige for å la disse meningene koke og godgjøre seg før de eksploderer i vold. Fuck fascister for alltid.

Les også: Norske Maren Ueland og hennes danske venninne halshugget av islamister på ferietur i Marokko

– Alle rasister leser Resett

annonse
annonse

Det er også personer som går etter familien til de som jobber i Resett. En mann ved navnet Thomas Evensen har henvendt seg til Akerhaug på Twitter i forbindelse med skyteepisoden i Bærum.

– Steng Resett, Lars Akerhaug. Engang skal du fortelle barna dine om hva du har brukt livet ditt til, skrev han.

Meldingen kommer bare dager etter at en forsker ved Havforkingsinstituttet skrev om barna til Helge Lurås i det Resett-redaktøren fikk stempelet fascist.

Les også: Ingen vet navnet på asylsøker som drepte norske Håvard Pedersen (18) med kniv i Vadsø

annonse

Det hagler av kritikk mot både Resetts ansatte og de som skriver i kommentarfeltet. Noen mener at de som jobber i Resett har en «diagnose», og at alle rasister leser Resett.

– Resett er en intellektuell søppelbøtte. Punktum. Flere av bidragsyterne har utvilsomt en diagnose. Ikke helt gode, den gjengen, skriver en mann.

– Ikke alle leser Resett, men alle rasister leser Resett, skrives det.

Her er andre reaksjoner:

annonse

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon