Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Robert Gillies)
annonse
annonse

Flere hundre mennesker strømmet søndag ut i gatene i Kashmir for å demonstrere mot Indias innskrenking av områdets selvstendighet.

Myndighetene i den indiske delen av Kashmir innførte tidligere denne uken portforbud etter at de mandag besluttet å fjerne en grunnlovsparagraf som slo fast at den indiskkontrollerte delen av Kashmir skal ha spesielle rettigheter og stor grad av selvstyre.

Fredag, lørdag og tidlig søndag ble det lempet noe på portforbudet i området hvor flesteparten av befolkningen er muslimer i anledning den kommende feiringen av den muslimske høytiden id al-Adhla.

annonse

Myndighetene gjeninnførte portforbudet søndag ettermiddag etter at rundt 500 mennesker fylte gatene i Kashmirs største by Srinagar etter ettermiddagsbønnen søndag for å demonstrere mot myndighetene.

Ifølge folk på stedet som Reuters har snakket med, gikk demonstrantene med et stort banner hvor det sto «Redd paragraf 35 A», med referanse til grunnlovsparagrafen India fjernet.

– Hva vil vi ha? Frihet! Når vil vi ha det? Nå!, ropte demonstrantene.

Det er ventet at myndighetene vil være strenge på portforbudet mandag for å hindre større ansamlinger av folk i forbindelse med id-høytiden.

annonse

Kashmir har vært delt mellom India og Pakistan siden 1947, og de har vært i krig over området to ganger tidligere.

Søndag sammenlignet Pakistans statsminister Imran Khan politikken til Indias styrende hindunasjonalistiske parti Bharatiya Janata Party med Adolf Hitlers tanker om det «nazistiske ariske overherredømme.”. Han advarte også mot at undertrykking av muslimer i India etter hvert kan føre til angrep på Pakistan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon