Illustrasjonsbilde av flagget Islamsk stat. Foto: REUTERS/Dado Ruvic

IS varsler i en video søndag at de vil trappe opp kampen mot de syriske kurderne og den USA-ledede koalisjonen.

annonse

IS erobret store områder i Irak og Syria i 2014, men de tapte sitt siste tilholdssted i det østlige Syria i mars da de syriske kurderne erobret landsbyen Baghouz med flystøtte fra koalisjonen.

Men IS har sovende celler og har stått bak en rekke bilbomber og ildspåsettelser i det østlige og nordøstlige Syria siden nederlaget, takket være at mange IS-krigere greide å stikke seg bort før Baghouz falt.

I søndagens video som er lagt ut på appen Telegram, anklager IS koalisjonen for å ha lurt kurderne inn i en krig de vil tape.

– De er kastet ut i flammene til en voldsom krig som vil etterlate dem uten hode eller hale, heter det i videoen, der bilder vises på nært hold av halshogginger og henrettelser ved skyting av det som framstilles som bortførte kurdere.

Kort etter Baghouz’ fall sendte IS ut en video der lederen Abu Bakr al-Baghdadi lovte hevn og en lang kamp framover.

En rapport fra det amerikanske forsvarsdepartementet offentliggjort i august sier at IS er i ferd med å gjenoppstå i Syria og også har styrket sin kampkapasitet i Irak.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.