Anders Berntsen Mol og Christian Sørum er klar for EM-finale. Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix
annonse

Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum snudde semifinalen i EM etter en skade hos sine polse motstandere. De norske gutta vant 2-1 i sett.

Anders Mol og Christian Sørum er regjerende europamestre. Nå er de kun én kamp fra å gjenta bedriften etter å ha vunnet 2-1 mot Piotr Kantor og Bartosz Losiak fra Polen.

Finalebilletten ble sikret på dramatisk vis. Den norske superduoen slet mer enn normalt, men hentet fram superkreftene da de trengte det som mest. I tillegg ble de godt hjulpet av en polsk skade da det så som mørkest ut.

annonse

Kantor tråkket over etter å ha servet midt i det andre settet og vred seg i smerter på sidelinjen da han fikk medisinsk behandling. Med is og tape fikk det medisinske apparatet stablet spilleren på beina innenfor tidsfristen på fem minutter, men skaden så ut til å hemme spilleren resten av kampen.

Etter kampen var det blandede følelser hos de norske gutta.

– Polen spilte veldig bra og hadde taket på oss. Så ble han (Kantor ) skadd også vinner vi. Det er litt blandede følelser. Det er utrolig gøy å være i en EM-finale, men litt kjedelig at det blir på denne måten, sa Sørum til Norges Volleyballforbund etter kampen.

Tapte første sett

Før skaden så det stygt ut for den norske superduoen, som allerede hadde tapt det første settet og lå under 15–14 da polakken tråkket over.

Sett med norske øyne startet det første settet godt. Mol og Sørum gikk raskt opp i 4-1-ledelse, men Kantor og Losiak kjempet seg inn i kampen og tok ledelsen for første gang i kampen 9-8.

Deretter fulgte de to lagene hverandre til 14-14, men igjen havnet den norske duoen bakpå, 14-17. Mol og Sørum kjempet seg til 19-19, men på den fjerde settballen lykkes det for Kantor og Losiak som vant settet 24-22.

annonse
Snudde etter skade

I det andre settet ledet den norske superduoen 11-8, men klarte ikke riste av seg Kantor og Losiak. Det var på stillingen 15-14 Polen at overtråkket fant sted, og det snudde for Mol og Sørum.

De norske gutta tok raskt ledelsen 16-15, og vant til slutt 21-17.

– Vi fikk snakket litt sammen (i skadepausen). Vi fikk konkludert hva vi gjorde feil og hva vi skulle gjøre videre. Det funket det, sa Mol.

I det tredje og avgjørende settet tok Mol og Sørum kommandoen fra start. De lå ett poeng eller to foran Polen før de dro fra mot slutten. Til slutt vant de settet 15-9, og dermed også kampen.

I finalen møter Mol og Sørum den russiske duoen Ilja Lesjukov og Konstantin Semenov. Finalen spilles klokken 18 søndag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.