En person ble funnet drept i et hus i Bærum lørdag. Hendelsen settes i sammenheng med skyteepisoden i en moské til menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det var siktedes stesøster på 17 år som ble funnet drept lørdag, bekrefter politiet. Pårørende er varslet om at politiet går ut med opplysningene.

Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding søndag ettermiddag at det er stesøsteren til den siktede mannen i 20-årene som ble funnet død i en bolig i Bærum lørdag kveld.

Politiet har tidligere vært tilbakeholdne med å utdype detaljer rundt hvem offeret var eller hvilken relasjon det var mellom henne og siktede.

annonse

Fornærmede fra moskeen har fått oppnevnt advokat Abdul-Satar fra advokatfirma Actio. Familien til avdøde har så langt ikke fått oppnevnt bistandsadvokat, heter det i pressemeldingen.

Forsøk på terrorhandling

– Etterforskningen har gitt oss en bedre oversikt og mer informasjon som gjør at vi nå etterforsker dette som forsøk på terrorhandling, sier fungerende enhetsleder i Oslo politidistrikt Rune Skjold.

Det var like etter klokken 16.00 lørdag at det ble meldt om skyting ved moskeen Al-Noor Islamic Center i Bærum. En mann i tidlig 20-årene er siktet for drapsforsøk for skyteepisoden i moskeen, samt siktet for drapet på stesøsteren. Hun ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld. Hendelsene ses i sammenheng.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse søndag ettermiddag at det ble avfyrt flere skudd ved moskeen, og de har funnet våpen på stedet. De ønsker ikke å gå ut med informasjon om hvilke våpen som ble brukt eller hvor mange skudd det var snakk om.

annonse
Nye avhør

Mannen ble avhørt natt til søndag, men ønsket ikke å forklare seg, ifølge politiet. Det vil bli gjort et nytt forsøk på å avhøre siktede senere søndag.

Politiet jobber tett med PST og opplyser at de vil ta en løpende vurdering på om siktelsen skal endres.

– Han er siktet for drapsforsøk, drap, og vi tar løpende stilling til eventuelt å endre siktelsen til terrorhandling, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Økt sikkerhet

Politidirektoratet har bedt alle politidistrikt iverksette forebyggende tiltak i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden id etter skyteepisoden.

– Vi har ikke fått meldinger om noen uønskede hendelser i forbindelse med dagens arrangementer. De fleste store arrangementer ser ut til å være over, men vi vil fortsatt ha høyere beredskap, sier politiinspektør Jan Eirik Thomassen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon