Philip Manshaus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) smilte da han ankom rettslokalet i Oslo tinghus mandag ettermiddag. Han erkjenner ikke straffskyld.

Kjennelsen er ventet å komme mandag klokken 16.

Rettsmøtet gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen, opplyste tingrettsdommer Sven Olav Solberg i Oslo tingrett mandag.

annonse

Den terrorsiktede Philip Manshaus’ (21) forsvarer, advokat Unni Fries, opplyste etter fengslingsmøtet at hennes klient begjærte seg løslatt, men ville ikke gå nærmere inn på begrunnelsen for dette.

– Akkurat nå er status at han ikke erkjenner straffskyld, og det er det dere kommer til å få vite, sa Fries.

På spørsmål om den siktede vil endre sitt standpunkt om å ikke avgi forklaring, ville ikke forsvareren avvise dette, men heller ikke si noe om når en eventuell forklaring vil komme.

annonse

Påtalemyndigheten har signalisert at de vil begjære en judisiell observasjon, en såkalt sakkyndig vurdering, av Manshaus. Forsvareren vil ikke kommentere hvordan 21-åringen stiller seg til en slik vurdering.

Forsvareren ville heller ikke kommentere at siktede smilte mot pressen da han ankom retten.

– Han har sagt det han skal si i retten i dag. Han sa at han ikke ønsket å forklare seg, så oppga han personalia, og så svarte han på spørsmålet om straffskyld, sier Unni Fries.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon