Øystein Djupedal mener årets program er det beste Arendalsuka noen gang har hatt. Han er både fylkesmann i Aust-Agder og leder av programkomiteen for for den politiske festivalen, som arrangeres for åttende gang. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det blir kalt både demokratisk dansegulv og elitefest. Over 100.000 besøkende ventes til den politiske festivalen Arendalsuka.

annonse

Det hele starter mandag, med NRKs partilederdebatt som et høydepunkt. Gjennom uka strømmer det som kan krype og gå av norske politikere, organisasjonsfolk, samfunnstopper, lobbyister og politiske journalister til den lille sørlandsbyen.

Sentrum er stappfull av stands. Utesteder, kafeer og hoteller er fullbooket med debatter og seminarer, i tillegg til provisoriske møteplasser på båter og i telt.

Arrangementet setter i år ny rekord med over 1.200 arrangementer og over 500 deltakende organisasjoner, bedrifter og andre aktører, forteller leder av programkomiteen, Øystein Djupedal.

Han mener årets hovedprogram er det beste Arendalsuka noen gang har hatt og trekker fram debatter om bompenger, gjengkriminalitet og om det internasjonale samarbeidet har spilt fallitt som høydepunkt.

– Det blir også en spennende samtale mellom Gro Harlem Brundtland og Nelson Mandelas enke Graca Machel torsdag, og kulturprogrammet er større enn noen gang tidligere, forteller han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.