Foto: Møre og Romsdal MDG Facebookside.
annonse
annonse

Møre og Romsdal MDG annonserte onsdag at de vil drive valgkampanjen sin ved å poste illustrasjoner på Facebook. 

De annonserer via sin første valgkamp-post at de frem mot valget vil legge ut bilder av løftene sine:

«Frem mot valget vil vi legge ut en rekke bilder av våre valgløfter, hvor vi forteller dere hva våre representanter lover å jobbe for i Møre og Romsdal etter valget 🤓🌎 Her er vårt første: Vi vil kutte utslipp! Nok grønnvasking, nå er det ekte, grønn politikk som gjelder 💪🌿 Lik og del!»

annonse

Frem mot valget vil vi legge ut en rekke bilder av våre valgløfter, hvor vi forteller dere hva våre representanter lover…

Publisert av Møre og Romsdal MDG Onsdag 7. august 2019

 

Kritikk 
Kampanjens intensjon synes å være å forenkle budskapet, men reaksjonene tilsier noe annet. Vindturbinen i midten av bildet skaper reaksjoner. Forakten mot vindturbiner kan synes å ha nådd MDG sine egne medlemmer:

«Jeg er MDG-medlem og kritisk til vindturbiner. De ødelegger for mye natur (m.a må store veier bygges for å sette dem opp. Fokuset kan ikke bare være på utslipp. Naturvern og naturmangfold er viktig. Vi må bruke energi smartere, og mindre. For eksempel krever både militærvesenet og digital teknologi svært mye energi. Og hvor blir det av sparedusjene?» kommenterer en bruker på Facebook.

En annen bruker kritiserer at MDG gir spillerom til opportunister:

annonse

«Jeg tiltror MDG de beste intensjoner, men her roter dere til budskapet deres kraftig! Svært mange som nettopp vil sette hensyn til natur, bærekraft og en samfunnsutvikling i balanse med økosystemene vil ta sterkt avstand fra denne sjablongmessige leflingen med et nytt industrieventyr man ikke har noen oversikt over konsekvensene av, heller ikke til sjøs. Klimapanikken gir oppurtunister stort spillerom, tydeligvis også i MDG, og det er trist. Det hjelper ikke å omdøpe økonomisk vekst og stadig større inngripen i natur og økosystemer til «grønn vekst». Det trengs et paradigmeskifte i forholdet til natur og økosystemene som fundamentale premiss for all menneskelig virksomhet, og noen politikere må vise mot og stå sterkt i trua på at det er rett og godt uansett popularitet. Om det ikke er MDG som har det motet, så vil de bli et ubetydelig vingle- og kompromissparti som drukner i den stadig sterkere politikerforakten som vokser i takt med politikernes manglende handlekraft overfor våre virkelig store utfordringer i tiden.»

Les også: KrF vil gi kommuner vetorett i omstridt vindkraftplan 

Skremmer velgere

Kritikken av vindturbinen og den manglede virkeligheten mellom vindturbin og fugler påpekes også:

«Jeg tror nok at vindturbinen i midten av bildet skremmer vekk flere velgere enn den trekker til seg i dagens kraftige motstand mot vindindustriutbygging. Måkene over ligger i alle fall tynt an. Det finst langt bedre måter å kutte klimautslipp på enn å ødelegge naturen ved å bygge ut massive vindindustrianlegg.»

annonse

Og det kan se ut til at bildet kostet MDG flere enn en stemme:

«Jeg ønsker å stemme MDG, men da må vindmøllene bort fra reklameplakatene. Selv om dere ser for dere vindmøller til havs er mine assosiasjoner i forbindelse med det bildet kun skrekk og gru med tanke på hva som skjer med landet vårt akkurat nå, der urørt natur blir omgjort til industriområder for kapitalmaktens vinning og folket og naturen (nok en gang) som tapere».

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon