Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix

Fem russiske atomforskere som forrige uke døde i en eksplosjon på en marinebase i Arkhangelsk, holdt på å utvikle et nytt våpen, ifølge Russlands atombyrå.

annonse

Alekseij Likhatsjov, sjef for det statlige kontrollerte atombyrået Rosatom, sier at de vil fortsette testingen av det nye våpenet til tross for ulykken.

– Det beste er at vi fortsetter vårt arbeid med de nye våpnene – i deres minne. Vi utfører vår oppgave for moderlandet og ivaretar dets sikkerhet på en pålitelig måte, sa Likhatsjov mandag i forbindelse med en minneseremoni for de avdøde forskerne.

I forrige uke meldte det russiske forsvarsdepartementet at to personer døde og seks ble skadd i eksplosjonen, som skjedde under testing av en jetmotor på marinebasen. Det russiske atombyrået kunngjorde mandag at eksplosjonen også tok livet av fem forskere og at tre andre ble skadd.

Det er imidlertid ikke kjent om de fem forskerne er blant de to som først ble meldt døde, og det endelige dødstallet er foreløpig uklart.

Ulykken skjedde på en arktisk militærbase i Arkhangelsk torsdag forrige uke. Arkhangelsk ligger ved Kvitsjøen – om lag 450 mil unna grensen til Norge. Det er kortere avstand til Kirkenes enn det er fra Kirkenes til Mo i Rana.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.