En mann åpnet ild inne i moskeen til Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum lørdag. Politiet etterforsker skytingen som et forsøk på terror. Den mistenkte etterforskes også for drap på stesøsteren sin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ledelsen i Bærum kommune samles til krisemøte mandag morgen etter moskéskytingen og drapet på en 17 år gammel jente lørdag.

annonse

– Det handler om å trygge det muslimske miljøet, moskeen og være i tett dialog med menigheten. Vi er jo selvfølgelig i tett dialog med politiet fortløpende også. Så gjelder det også en god ivaretakelse overfor familien som er rammet, sier ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) til NRK.

Målet med møtet, som startet klokken 8, er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag.

– Vi har et kriseteam og er en stor kommune med mye kompetanse, det er viktig for oss å være på tilbudssiden, sier Krog.

Hun understreker at det er mange skolekamerater som har mistet en venn og at folk er i sjokk. Søndag kveld åpnet Eiksmarka kirke for folk i nærmiljøet som ville møtes, og over hundre mennesker møtte opp.

Det var like etter klokken 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen i bakken, og ingen ble alvorlig skadd.

Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt.

I tillegg drapsforsøk etter skytingen i moskeen, er en 21 år gammel mann siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster. Hun ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld.

Samme dag som krisemøtet holdes i Bærum, framstilles den siktede for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet starter klokken 13 mandag. Politiet vil begjære at et holdes for lukkede dører.

Politiet vil be retten varetektsfengsle den siktede 21-åringen i fire uker.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.