Menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Politiet holder fortsatt vakt etter at en person skjøt inne i moskeen lørdag Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Først tok Philip Manshaus (21) livet av sin stesøster (17) på Eiksmarka. Deretter tok han stemorens bil og kjørte til moskeen på Skui, ifølge politiets teori.

Bilen som sto parkert utenfor da politiet ankom åstedet på Skui, står registrert på siktedes stemor. Denne skal ha vært tilgjengelig for barna i familien, skriver Aftenposten.

annonse

– Jeg kan bekrefte at vi mener at han har kjørt bilen som tilhører familien. Bilen er selvfølgelig en del av etterforskningen og gjenstand for undersøkelse, sier politiinspektør og enhetsleder Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til avisen.

Hun kan ikke uttale seg om hvilken rute Manshaus skal ha tatt for å komme fram til Al-Noor Islamic Center.

Politiet har bekreftet at siktelsen mot Philip Manshaus (21) etter moskéskytingen og drapet i Bærum lørdag utvides til å også omfatte en terrorhandling.

Manshaus’ forsvarer, advokat Unni Fries, opplyser til NTB at 21-åringen ikke erkjenner straffskyld.

Politiet sier at fengslingsmøtet vil finne sted mandag klokken 13. Påtalemyndigheten begjærer lukkede dører av hensyn til faren for bevisforspillelse, da Manshaus til nå har valgt å ikke avgi forklaring.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.