Store nedbørsmengder førte til flom og oversvømmelse i Brumunddal natt til tirsdag. Bildet er fra Nordåsvegen. Foto: John Arne Holmlund / HA / NTB scanpix

21 personer fra ti boliger ble natt til tirsdag evakuert grunnet flom i Brumunddal i Ringsaker kommune i Hedmark.

annonse

– Regnet har medført bevegelser i jordmasser i Brumunddal, en elv har gått over sine bredder og gravd unna masse under flere bygninger, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til NRK ved 5-tiden tirsdag morgen.

De første to personene ble evakuert halvannen time etter midnatt. Siden har flere og flere blitt evakuert.

Til NTB sier Hoft at boligene ble besluttet evakuert fordi de er usikre på fundamentene. Han kaller det et forebyggende tiltak som gjøres med tanke på sikkerheten til beboerne.

I morgentimene tirsdag hadde regnet gitt seg, og ved halv åtte tiden var politiet ferdig med sitt arbeid på stedet.

– Kommunen vil fortsette med opprydningsarbeidet utover dagen. Noen av veiene er fremdeles stengt, sier operasjonsleder Geir Rune Ekse i Innlandet politidistrikt.

Nattens uvær har ført til store materielle skader i kommunen som ligger ved Mjøsas østre bredd. Operasjonslederen forteller om flere småras, ødelagte veigrøfter og vann som har tatt seg inn i hus.

Det er ikke meldt om personskader, eller skadde dyr. De evakuerte må fortsatt holde seg borte fra husene sine.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.