– Halvparten av oss bor på bygda, den andre halvparten bor i byen. Vi må ha en politikk for alle, sa Ap-nestleder Bjørnar Skjæran under partitimen til Arbeiderpartiet under Arendalsuka tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran hamret løs på regjeringens distriktspolitikk i Arendal tirsdag. Talen ble omtalt som den ferske nestlederens «eksamen».

annonse

– Halvparten av oss bor på bygda, den andre halvparten bor i byen. Vi må ha en politikk for alle. Trusselen mot oss på bygda er selvsagt ikke byen eller byfolk, men en regjering som er helt uten en aktiv distriktspolitikk, sa Skjæran, som kritiserte at en rekke statlige arbeidsplasser er flyttet fra Helgeland der han bor.

Skjæran var den eneste fra partiledelsen som var til stede under Arbeiderpartiets tildelte partitime i Arendal tirsdag. Leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik var i begravelsen til Malviks ordfører Ingrid Aune.

Enkelte partifeller hadde omtalt talen som Skjærans «eksamen». Han ble valgt til nestleder på landsmøtet i april.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.